Home » Energieleveranciers

Energieleveranciers

In 1998 is een begin gemaakt met de liberalisering van de energiemarkt, waardoor iedereen sinds 2004 zelf zijn energieleveranciers mag kiezen. Voor die tijd had iedere regio 1 vaste energieleverancier, maar de overheid besloot destijds de energiemarkt te liberaliseren in de hoop dat de energieprijzen voor consumenten omlaag zouden gaan en de service van de energiemaatschappijen zou verbeteren.

De energie wordt nog steeds geleverd over hetzelfde netwerk, wat onderhouden wordt door een netwerkbeheerder. Het zou immers veel te kostbaar zijn als iedere energieleverancier een eigen netwerk zou moeten aanleggen. Er zijn een aantal regionale netwerkbeheerders, maar de landelijke coördinatie daarvan gebeurt door Tennet.

Hieronder vindt u de contactgegevens van de verschillende energieleveranciers. Als u een storing heeft kunt u echter bellen met het nationaal storingsnummer gas en stroom op 0800 9009.

Energieleveranciers vergelijken

Over het algemeen maakt het niet zo gek veel uit welke energieleverancier u kiest, u merkt er immers niets van aangezien de energie bij iedereen hetzelfde is.

De meeste mensen vergelijken energieleveranciers dan ook vooral op prijs, of laten zich verleiden door leuke welkomstcadeaus zoals een tablet of slimme thermostaat.

Steeds meer mensen kiezen echter wat bewuster voor hun energieleverancier en willen bijvoorbeeld uitsluitend groene energie. En zo zijn er nog wel een aantal punten waarop u energieleveranciers kunt vergelijken.

Lees hier waarop moet u letten bij het vergelijken van energieleveranciers.

Gemakkelijk energieleveranciers vergelijken

U kunt heel eenvoudig energieleveranciers vergelijken door uw gegevens in te vullen in de energievergelijker.

U ziet dan direct wie de goedkoopste energieleverancier is in uw situatie, waarbij rekening gehouden wordt met uw regio, het soort woning en uw verbruik.

Daarnaast kunt u zien of de energieleverancier groene of grijze stroom levert, of het een vast of variabel contract betreft en of het een tijdelijke aanbieding betreft.

Wilt u eerst wat meer weten over een bepaalde energieleverancier? Klik dan op het logo hiernaast voor meer informatie!

De juiste energieleverancier vinden was nog nooit zo gemakkelijk!

Gas en stroom leverancier

De goedkoopste stroomleverancier is niet altijd de goedkoopste energieleverancier voor gas. Veel mensen nemen stroom en gas bij dezelfde energieleverancier af maar dat is niet verplicht, u mag voor ieder product een andere energiemaatschappij kiezen.

Daarom kunt u in onze energievergelijker beide producten apart vergelijken. Ook handig als u bijvoorbeeld stadswarmte heeft en daarom geen gasleverancier nodig heeft!