Home » Nieuws

Nieuws

Energieoverstap.nl is een website waarmee u gemakkelijk en snel kunt overstappen naar de voordeligste energieleverancier. Dit blijft niet onopgemerkt bij de media, vandaar ook een groeiende aandacht voor onze website. Hieronder een kleine greep uit het nieuws voor onze website.

Energie overstappen bij VARA Kassa!

Energieoverstap.nl nieuws op andere websites

Energie Nieuws

Stedin en Eneco uit elkaar

Netwerkorganisatie Stedin is gescheiden van Eneco. Dit vanwege de splitsingswet. De omzet was gedaald van 4,3 naar 3,9 miljard euro, wat het gevolg van van de energieprijzen die omlaag zijn gegaan. De verschillende windmolenparken hebben er wel voor gezorgd dat de bruto winst is gestegen. De splitsing heeft de organisatie veel geld gekost, in de miljoenen.

Gemiddeld huishouden gaat per 2017 voor 13 euro meer betalen aan het transport van energie

Dit verhaal ligt wel genuanceerder aangezien het voor elektriciteit juist gaat dalen met 5 euro, terwijl voor gas het juist gaat stijgen met 13 euro. Dit blijkt uit de tarievenbesluiten van de ACM (Autoricteit Consument & Markt). Het aandeel van transportkosten is bij een gemiddeld huishouden ongeveer 20%. Voor gas worden aansluitingen verbeterd, vandaar de verhoging.

Consequenties Brexit voor energie

Er wordt al flink gespeculeerd over stroomtekorten in Groot-Brittaniƫ vanwege de afhankelijkheid van Europa. De britten zullen echter ook stroom uit niet-EU landen kunnen importeren wat een lagere rekening tot gevolg zal hebben (en dit kan flink in de papieren lopen). Regels omtrent uitstoot en duurzame energie zullen nooit ver van de Europese regels af komen te liggen.

Prijs electriciteit gaat dalen

Nederlandse consumenten zullen de komende tijd een daling merken in prijs van stroom. Dit volgens TenneT, een grote electriciteitsbeheerder. Vorig jaar is de prijs ook gedaald en ze verwachten dat dit doorzet.
Vorig jaar lag de prijs voor een megawatt op 40 euro, terwijl het jaar ervoor dit 3 procent hoger lag. De verwachting is dat dit ook aan de consumenten zal worden doorgerekend. De prijsdaling komt voornamelijk door goedkope stroom uit Duitsland. Dit in verband met wind- en zonne-energie wat goedkoop wordt gekocht in piekmomenten.

Brexit

Een bedrijf dat echt last zal hebben van de brexit is Shell vanwege de hoge productie voor Groot-Brittaniƫ. Het blijft dus speculeren, maar het is zeker dat dingen gaan veranderen.